Verschillende soorten opdruk

Bedrukken met zeefdruk of transfer? Lees hier over de verschillen in bedrukken

Verschillende soorten opdruk op kleding

Wij zeefdrukken al meer dan 20 jaar textiel. Van shirts en sweaters met logo tot werkkleding als jassen en overal met logo. Belangrijk voor het bedrukkenvan kleding is de ondergrond, het aantal kledingstukken en het type logo. Afhankelijk van deze drie factoren bepalen wij welke manier van bedrukken voor elke textielorder het meest geschikt is.

 

Shirts rechtstreeks drukken

Bij grote aantallen wordt vaak voor een rechstreekse zeefdruk op de textiel gekozen. De kosten voor het instellen van de zeefdrukmachnines kunnen dan gedeeld worden over een groter aantal artikelen zodat de prijs interessant blijft. Voor het drukken wordt meestal gebruikt gemaakt van waterinkt of plastisol. Sommige ondergronden vragen om een extra toevoeging zodat de print er mooier op uitkomt. Rechstreeks zeefdruk komt het meest voor. We rekenen daar per kleur per zijde voorbereidingskosten voor en alleen bij een eerste order, kosten voor het aanmaken van de film. Rechtstreekse zeedruk is mogelijk van 1 kleur tot ful color, afhankelijk van de ondergrond.

+ goedkoop bij grote aantallen + print zit volledig in de stof en blijft erg mooi - niet op alle ondergronden fullcolor mogelijk - prijs minder voordelig bij veel kleuren en kleine oplage

 

Zeefdruk transfers bestellen

Voor sommige ondergronden of wanneer de opdruk op een "moeilijke" plaats komt; zeefdrukken we transfers. Voordeel is dat deze transfers bewaard kunnen worden en een kleine nabestelling, zonder veel extra kosten, tot de mogelijkheden behoord. Zeefdruktransfers worden ook nogal eens gebruikt wanneer klanten veel verschillende artikelen bestellen en regelmatig kleine hoeveelheden nodig hebben. Nadeel van zeefdruktransfers is dat het twee handelingen zijn. Eerst zeefdrukken en daarna de kleding handmatig met logo transfereren.

+ fullcolor mogelijk op alle ondergronden + scherpe prints mogelijk - alleen interessant in prijs bij grotere aantallen

 

Logo dmv print transfer


Wanneer een klant slechts enkele shirts met opdruk wil bestellen en toch voor meerdere kleuren kiest. Dan is een geprint logo op transfer materiaal vaak de beste optie. Dit lijkt op het principe van printen en daarna logo op kleding strijken. Wij gebruiken natuurlijk andere materialen en met het materiaal dat wij gebruiken is het ook mogelijk om een logo op een gekleurde ondergrond te drukken. Door middel van een hittepers zetten wij het logo op de kleding. Wij gebruiken deze techniek veel voor werkkleding wanneer er slechts enkele stuks nodig zijn met bedrukking of wanneer er bijvoorbeeld T-shirts met een fulcolor foto gedrukt moeten worden. Tegen einde van de sportseizoenen komt het nog al eens voor dat sportteams een foto van team met jaar willen laten drukken. Omdat het meestal maar een paar shirts zijn, is zeefdrukken niet haalbaar. Met een geprinte transfer past het meestal wel in het budget.
+ fullcolor mogelijk + goedkoop bij kleine aantallen - layout moet soms aangepast worden